Recept megosztása

Lilakáposzta fasírt – csicserilisztes

Használjuk ki, hogy most szezonja van a lilakáposztának, és csináljunk belőle egy finom fasírtot. Zabpehellyel (recept) már készítettünk, de nem mindenki szereti vagy eheti, ezért most kipróbáltuk csicseriborsóliszttel is. Ez is nagyon finom lett. Csak egy késes-aprítóra van szükségünk az elkészítéséhez, de ha nincs, reszelhetjük is, úgy kicsit munkásabb.

12 db
50 perc

VÉGRE ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy sütőlapot sütőpapírral
  • 2.reszeljük le /aprítsuk fel (apróra) a lilakáposztát, ha késes-aprítót használunk, a hagymát is
  • 3.sózzuk meg egy kicsit a lereszelt káposztát, hogy levet eresszen, pihentessük kb. 30 percig
  • 4.nyomkodjuk ki a levét – de nem kell por-szárazra
  • 5.keverjük hozzá a csicseriborsólisztet, a lenmagot, a sörélesztőpelyhet és fűszerezzük
  • 6.enyhén nedves kézzel formáljunk belőle gombócokat –nyomkodjuk össze gombóccá
  • 7.helyezzük a sütőlapra, és süssük 30-40 percig, míg jó alaposan megsülnek – kicsit összeesnek, ahogy elpárolog belőlük a nedvesség
  • 8.már ehetjük is

Hozzávalók (kb. 12db-hoz)

  • kb. 500g (pici fej) lilakáposzta
  • 1 fej (lila)hagyma
  • 2 púpos evőkanál őrölt lenmag
  • fél bögre (bögre=2,3dl) csicseriborsóliszt
  • 1 evőkanál sörélesztőpehely(elhagyható)
  • fél kiskanál só
  • ¼ kiskanál fokhagymapor
  • 1/8 evőkanál bors, kurkuma, kömény, őrölt babérlevél
  • csipet szerecsendió