Recept megosztása

Lilakáposzta leves

Egy reklámújságban botlottunk bele egy lilakáposztaleves receptbe, amit veganizáltunk, és egészségesebbé, egyszerűbben elkészíthetővé formáltunk. Eszméletlen finom lett. Márton napra nagyon aktuális, és még a libákat sem bántjuk. Édeskés, krémes, de a vörösbortól igazán különleges ízű. (igaz, az alkohol nem teljes értékű, ezért ki is hagyható) Nem bonyolult, és hamar elkészül. Mindenképp próbáljátok ki, egy igazi ízorgia.

4 személy
40 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.pici vízen/olajon (vízen teljes értékű) kezdjük el egy nagyobb edényben párolni a lilakáposztát kicsi sóval, fedő alatt
  • 2.ha van hozzá türelmünk, a hagymát süssük meg 8 darabba vágva, forró levegős fritőzben vagy sütőpapíron olaj nélkül sütőben – míg barnára karamellizálódik – extra finom ízt ad
  • 3.ha nincs rá időnk, tegyük a kockára vágott hagymát a káposztához, mikor már egy kis levet engedett, és összeesett
  • 4.mikor már félig megpuhult a káposztánk, tegyük hozzá az almákat, a datolyákat, fűszereket, engedjük fel annyi vízzel, hogy ellepje, és fedő alatt közepes fokozaton főzzük, hogy minden megpuhuljon – ha sütöttük a hagymát, azt is tegyük hozzá
  • 5.öntsük hozzá a vörösbort, és azzal is főzzük pár percig
  • 6.végül botmixerrel turmixoljuk krémesre
  • 7.öntsük hozzá a növényi tejet – annyit, hogy a nekünk megfelelő állagot megkapjuk
  • 8.ha nem kerüljük a szóját, pirítsunk hozzá egy serpenyőben füstölt tofut csíkokra vágva

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Lilakáposzta leves?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 500g (pici fej) lilakáposzta feldarabolva – nem kell túl apróra, úgyis turmixoljuk majd
  • 2 fej (lila)hagyma kockára vágva
  • 10 db datolya kimagozva
  • 3 kisebb alma meghámozva, kimagozva, kockákra vágva
  • 1 dl száraz vörösbor (elhagyható, nem teljes értékű)
  • 2 evőkanál mindenmentes ételízesítő
  • bors
  • 1-2 dl natúr növényi tej