Recept megosztása

Lila édesburgonyás muffin/mini kuglóf

Isteni puha, kicsit krémes állagú mini kuglófokat kaptunk. És nemcsak az íze volt fantasztikus, de a színe is. Nagyon tetszett a Lányainknak.

A lilaburgonya nagyon finom édes- édesebb, mint a sárga rokona, ezért nem igényel sok édesítést.

Akinek mégsem lenne elég, fogyassza lekvárral. Muffin formában is megsüthető.

4 személy
30 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
  • 2.egy tálban törjük össze alaposan a lila édesburgonyát - krumplitörővel
  • 3.keverjük hozzá a növényi tejet, és jól keverjük össze
  • 4.egy másik edényben keverjük össze a száraz hozzávalókat
  • 5.öntsük hozzá a nedves összetevőkhöz, és simára dolgozzuk össze
  • 6.mi szilikon formába simítottuk bele a tésztát, így olajat sem használtunk a kikenéshez sem
  • 7.20-30 perc alatt süssük készre
  • 8.hagyjuk kihűlni a formában, és csak utána vegyük ki

Hozzávalók: 6db-hoz

  • ¾ bögre (bögre =2,3dl) főtt és pürésített lila édesburgonya –vagy héjában, sütőben megsütött
  • ¼ bögre natúr növényi tej
  • 2 evőkanál eritrit (vagy 3 nagyobb, puha kimagozott datolya pürésítve)
  • ¼ bögre tápiókakeményítő
  • 3 evőkanál (gluténmentes) zabpehelyliszt
  • ½ kiskanál vanília kivonat
  • ½ kiskanál sütőpor