Lencsepástétom

Ez a lencsepástétom igazán nagyon finom. Tökéletes reggelire vagy vacsorára, kenyérrel vagy pirítóssal, de mártogatósnak is szuper. Pikáns, kellemesen mustáros, krémes. Nálunk nagyon nagy sikere volt. 

 

4 adag
20 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát és a fokhagymát kevés vízen
  • 2.adjuk hozzá a sárgarépát és a fűszereket, és kevés vízen pároljuk meg fedő alatt puhára
  • 3.helyezzük az összes hozzávalót késes aprítóba vagy turmixgépbe, és turmixoljuk össze
  • 4.igazítsunk még a fűszerezésen, ha szükséges
  • 5.érdemes hűtőbe tenni pár órára, hogy jól lehűljön és összeérjenek az ízek
  • 6.tartsuk a lencse pástétomot hűtőben, 3-4 napig biztosan eláll

Hozzávalók:

  • 1 kis konzerv vagy 1,5 bögre (bögre =2,3 dl) főtt lencse
  • 1 közepes sárgarépa felkarikázva
  • 1 evőkanál tahini
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1/4 teáskanál őrölt kömény
  • 1 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 1 fej (lila)hagyma - apróra vágva
  • 1-2 evőkanál dijoni mustár
  • só, bors, 1 kiskanál majoranna

Hiányzik 1-2 alapanyag? Vedd meg az edenpremium.hu-n 15% kedvezménnyel, a veganblog15 kóddal!