Recept megosztása

Legegyszerűbb mac and cheese

Nagyon egyszerű, pénztárcabarát, alacsony zsírtartalmú tésztaszószt mutatunk most Nektek, hátha valakinek jól jön. Sem olajat, sem olajosmagvakat nem tartalmaz. Sőt, szóját, és hüvelyest sem. Mégis nagyon finom.

4 személy
30 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.főzzük ki a tésztát a csomagoláson írtak alapján
  • 2.közben tegyük egy edénybe a feldarabolt répát, krumplit kis sóval, és tegyünk hozzá annyi vizet, amennyi ellepi
  • 3.forraljuk fel, majd alacsony fokozaton főzzük puhára
  • 4.mikor puha, helyezzük át egy tálba / vagy öntsük le róla a víz nagyrészét, de még ne öntsük ki
  • 5.adjunk hozzá fél dl növényi tejet, majd botmixerrel kezdjük el összeturmixolni – ha nagyon sűrű lenne, öntsünk hozzá apránként még a főzőléből / növényi tejből - ez ízlés dolga – a növényi tej kicsit édeskésebb
  • 6.adjuk hozzá a fűszereket, a sörélesztőpelyhet majd keverjük össze
  • 7.végül keverjük össze a kész szószunkat a tésztával
  • 8.ha valaki szereti a füstös ízt, mehet bele füstölt pirospaprika vagy folyékonyfüst

Hozzávalók - egy nagy csomag tésztához – 400g

  • 2-3 db nagy krumpli felkockázva – héjával együtt, hogy teljesértékű legyen
  • 2 kisebb répa feldarabolva
  • 2-3 evőkanál sörélesztőpehely
  • néhány dl natúr növényi tej
  • só, bors, fél kiskanál füstölt paprika, negyed kiskanál kurkuma
  • fokhagymapor, hagymapor
  • víz