Recept megosztása

Lecsó csicseriborsóval

A lecsó egy nagyon egyszerű étel. Szezonban fillérekből elkészíthető. A fehérjetartalmát a csicseriborsóval növeltük meg, és adtunk hozzá egy kis fekete sót is, hogy a tojásos lecsó érzés is meglegyen. (A fekete só akkor őrzi meg a legjobban az aromáját, ha a végén keverjük csak hozzá az ételhez. De számoljunk a sósságával is.) Barnarizzsel teljes értékű fogás. Aki fogyaszt szóját: csicseriborsó helyett még autentikusabb összetört tofuval. Hozzá kurkuma és fekete só – teljesen hozza a tojásos állagot, ízt.

4 adag
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg kevés vízen a hagymát, majd a fokhagymát
  • 2.húzzuk le a hőről, és tegyük hozzá a pirospaprikát, füstölt pirospaprikát, keverjük össze
  • 3.adjuk hozzá a feldarabolt lecsó paprikát, sózzuk, borsozzuk meg, és alacsony hőfokon dinszteljük meg azt is pár perc alatt, ha kell tegyünk alá kis vizet
  • 4.adjuk hozzá a paradicsomot, majd kb. 15-20 perc alatt főzzük puhára
  • 5.tegyük hozzá a főtt csicseriborsót és melegítsük össze

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Lecsó csicseriborsóval?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1/2 kg lecsópaprika – kicsumázva, feldarabolva
  • 2-3 db nagyobb paradicsom - kockákra vágva
  • 2 fej (lila)hagyma – apróra vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma – nagyon apróra vágva vagy átpasszírozva
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1/2 kiskanál füstölt pirospaprika
  • 1/2 kiskanál fekete só - ez adja a tojásos ízt - figyelem, ez is sós!
  • 1,5 bögre (bögre = 2,3 dl) főtt csicseriborsó / vagy 1 lecsepegtetett kis konzerv
  • só, bors