Recept megosztása

Kukorica szósz, kukoricaleves

Ez a nagyon egyszerű, de annál finomabb szósz /leves  percek alatt elkészül. Leves, ha hígabbra csináljuk – több növényi tejet teszünk hozzá, szósz, ha sűrűbbre hagyjuk. Kitűnő tésztához, rizshez, krumplihoz, zöldségekhez. Ráadásul pénztárca kímélő is. Kicsit édes, kicsit sós, kellemesen krémes. Nem lesz szükség más zsíros, sós, cukros szószra, hogy feldobd az ételed!

Tarts velünk a közösségi oldalakon!

Ne maradj le az új receptekről és az extra tartalmakról!

Elkészítés

  • 1.Megpucoljuk, feldaraboljuk a hagymát (nem kell apróra, úgyis a végén botmixerrel pürésítünk).
  • 2.Egy edényben alacsony hőfokon, kevés vízen/olajon. megpároljuk (vízben sülni nem fog)
  • 3.Rátesszük a lecsepegtetett vagy friss kukoricát, és kicsit átsütjük a hagymával, sóval, borssal. Ha szükséges, pici vizet tegyünk még alá, nehogy leégjen.(mélyhűtöttet először addig melegítjük, míg ki nem enged teljesen, utána sütjük át).
  • 4.Felöntjük annyi vízzel, hogy teljesen ellepje (a konzerv levét is felhasználhatjuk vízzel kiegészítve).
  • 5.Kicsit emeljük a hőfokot, majd, ha már forr, vegyük ismét lejjebb, és kb. 5 percig forraljuk.
  • 6.Botmixerrel pürésítsük.
  • 7.Keverjünk el benne 2 evőkanál sörélesztőpelyhet.
  • 8.Sózzuk, borsozzuk még ízlés szerint, és már ehetjük is!
  • 9.Ha növényi tejjel hígítjuk, pl. 1,5 dl kókusztejjel, akár levesként is fogyaszthatjuk.

Hozzávalók

  • 2 konzerv kukorica - lecsepegtetve, a levét félretehetjük, ha szeretnénk felhasználni (de készíthetjük mélyfagyasztottból, vagy frissből is, kb. 2 nagy csészényi, egy csésze 2,5dl)
  • 1 nagy fej hagyma - lehet lila is, abban magasabb az antioxidáns tartalom
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely (gluténmentes, ha szükséges)
  • csipet só
  • bors
  • víz
  • 1,5 dl bármilyen növényi tej - ha levest készítünk -, mi kókuszt használtunk (1 evőkanál kókuszzsír, aki használ, mi anélkül készítettük)

Hiányzik 1-2 alapanyag? Vedd meg az edenpremium.hu-n 15% kedvezménnyel, a veganblog15 kóddal!