Recept megosztása

Krumplisaláta olajmentesen, nem majonézzel

Ez a krémes krumplisaláta igazán laktató, alkalmas főételnek, köretnek is egyaránt. Ráadásul olaj nélkül készül, tehát beilleszthető a diétába is! Vendéglátásra is ajánljuk, biztosan senki nem marad ezután éhes!

Variálhatjuk nyugodtan a zöldségeket amiket hozzáteszünk az idénynek megfelelően.

4 személy
60 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.egy edényben tegyük fel főni a krumplit sós vízben, hogy ellepje
  • 2.főzzük puhára, de ne pépesre (kb. forrástól számítva 10 perc takarékon)
  • 3.szűrjük le, és tegyük félre hűlni
  • 4.mixerben (vagy botmixerrel ) dolgozzuk krémesre a lecsöpögtetett babot, növényi tejet, napraforgómagot, mustárt, citromlevet, ecetet, sót, borsot
  • 5.egy nagy tálba tegyük bele a kihűlt krumplit, a felvágott hagymát, almát, uborkát, paradicsomot, kaliforniai paprikát, olíva bogyót
  • 6.öntsük rá a nem-majonézünket, és óvatosan keverjük össze
  • 7.ha szükséges, még ízesítsük szórjuk rá a pirított magokat - mi még sült almaszeleteket is tettünk rá

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Krumplisaláta olajmentesen, nem majonézzel?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók - krumplisalátához

  • 1 kg főzni való burgonya, meghámozva, kisebb kockákra vágva
  • 1 db piros kaliforniai paprika kockákra vágva
  • 1 db lila hagyma kisebb kockákra vágva
  • 1 db savanykás alma kockára vágva
  • 3 db csemege uborka kockára vágva
  • 5 szem koktélparadicsom, negyedekbe vágva
  • 10 szemolivabogyó olívabogyó félbe vágva
  • 2-2 evőkanál szezámmag, tökmag, fenyőmag - olaj nélkül serpenyőben megpirítva - díszítéshez

Hozzávalók - nem majonézhez

  • 1 konzerv fehér bab vagy 1,5 bögre főtt fehér bab (bögre=2,5dl)
  • 2/3ad bögre -160ml növényi tej – mi mandulatejet használtunk
  • 1/3-ad bögre napraforgómag/kesudió
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1-2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál borecet/rizsecet
  • fél teáskanál só
  • pici bors