Lányaink jelentkeztek az igénnyel, hogy szeretnének krumplifőzeléket, régen szerették a menzán. Nem volt bonyolult veganizálni, teljes értékűen elkészíteni. Nálunk ez a főzelék sápadtan, hagymával, kevés ecettel szokott készülni. De van, ahol pirospaprikával készítik, és hagymát, ecetet sem használnak.
1.dinszteljük meg a hagymát egy kevés vízen, majd adjuk hozzá a kockára vágott krumplit, kicsit dinszteljük meg azt is
2.öntsük fel annyi vízzel, amennyi épp
3.adjuk hozzá a babérleveleket is, sózzuk, fűszerezzük
4.míg fő a krumpli, készítsük el a habarást - keverjük el a lisztet csomómentesre a növényi tejjel / tejföllel - ha tejet használunk, tehetünk hozzá 1 kanállal több lisztet, hogy sűrűbb legyen majd a főzelék
5.mikor a krumpli megfőtt, hőkiegyenlítéssel, folyamatos kevergetés mellett keverjük a krumplihoz a lisztes keveréket
6.főzzük alacsony fokozaton még kb. 5-8 percig, végül keverjük hozzá az ecetet, fűszerezzük, ha még szükséges
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.