Recept megosztása

Kréker

Egy egészséges rágcsálnivalót mutatunk. Nagyon finom ropogósra sült.

Igazán egyszerű elkészíteni.

Ha van otthon kész hummuszunk még egyszerűbb a dolgunk. (Annyi, hogy a bolti általában nem teljes értékű, mert olajat tartalmaz.)

Fűszerekkel lehet variálni természetesen. Kis bazsalikommal, oregánóval lehet olaszosra, füstölt pirospaprikával, köménnyel magyarosra, curryvel indiai ízvilágúra ízesíteni.

 

kb. 24 db
30 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
  • 2.daráljuk le a zabpelyhet, ha szükséges
  • 3.készítsük el a hummuszt - fűszerezzük ízlés szerint
  • 4.gyúrjuk össze a 1/2 bögre hummuszt a 1/2 bögre zabpehelyliszttel ( lehet duplázni is)
  • 5.alaposan belisztezett felületen nyújtsuk téglalap alakúra, jó vékonyra
  • 6.késsel vágjunk belőle kis kockákat
  • 7.helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe
  • 8.süssük kb 10 - 15 perc alatt ropogósra (figyeljük, nehogy megégjen)

Hozzávalók:

  • 1/2 bögre (bögre = 2,3 dl) (gluténmentes) zabpehelyliszt (mi zabpelyhet ledaráltunk) + a nyújtáshoz
  • 1/2 bögre hummusz
  • ízlés szerint fűszerek, só

Hummuszt mi így szoktuk készíteni:

  • 1,5 bögre főtt /konzerv csicseriborsó lecsepegtetve
  • 1-2 gerezd fokhagyma (vagy fokhagymapor)
  • 1-2 evőkanál tahini
  • citromlé
  • só, bors, kurkuma, őrölt kömény, római kömény

Hiányzik 1-2 alapanyag? Vedd meg az edenpremium.hu-n 15% kedvezménnyel, a veganblog15 kóddal!