Recept megosztása

Körteleves

Nem is tudjuk, hogy leves vagy inkább desszert. A lényeg, hogy nagyon jól sikerült ez a krémes körteleves. Ünnepi asztalra is kitünő. Mi hidegen ettük, de alig bírtuk kivárni, hogy kihűljön. Aki diétásabban szeretné, csak magával sűrítse. De sokkal finomabb kókuszkrémmel összekeverve.

4 adag
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.tegyük fel főni vízben a fűszerekkel a körtét - éppen amennyi ellepi
  • 2.fedő alatt főzzük puhára
  • 3.vegyünk ki belőle a körte 1/3-ad részét, tegyük félre
  • 4.botmixerrel turmixoljuk simára a maradékot a lével
  • 5.keverjük hozzá a kókuszkrémet/tejszínt
  • 6.hűtsük le
  • 7.tálalásnál: a tányérok aljára szedjünk a körtekockákból, merjük rá a levest, díszítsük kedvünk szerint

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Körteleves?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 4 nagyobb körte - meghámozva, felkockázva
  • 3-4 evőkanál házi datolyapaszta (ez teljes értékű) /eritrit
  • 1/8 kiskanál őrölt szegfűszeg, gyömbér, őrölt narancshéj
  • 1/4 kiskanál fahéj
  • 1 kiskanál vanília kivonat
  • 200 ml kókuszkrém
  • díszítésnek: dió apróra vágva, kókuszchips, mentalevél