Köles körözött

A magyaros ízek kedvelőinek ajánljuk ezt a receptet. Teljesen ugyanolyan az íze, mint a túróból készült változatának. Kenhetjük kenyérre, tölthetjük paprikába, paradicsomba.

Másnap még finomabb, mikor összeérett, és már nem érezni a köles mellékízét.

4 személy
30 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.tegyük fel főni 2,5-szeres sós vízben a kölest
  • 2.mikor teljesen beszívta a vizet, tegyük hozzá a növényi tejet, hagyjuk a tűzhelyen, nagyon alacsony fokozaton, és főzzük még pár percig, majd zárjuk le, és tegyük félre, hogy teljesen beszívja a folyadékot, ill. kihűljön
  • 3.mikor kihűlt, keverjük hozzá az apróra vágott lilahagymát, köményt, pirospaprikát, sót, borsot, mustárt
  • 4.jól lezárt edényben helyezzük a hűtőbe, és pár órát mindenképp pihentessük, hogy jól összeérjenek az ízek

Hozzávalók

  • fél bögre (bögre=2,3dl) köles
  • 1,25 bögre víz
  • 0,25 bögre növényi tej
  • bors
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 mokkáskanál kömény
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 nagyobb lilahagyma apróra vágva

Hiányzik 1-2 alapanyag? Vedd meg az edenpremium.hu-n 15% kedvezménnyel, a veganblog15 kóddal!