Recept megosztása

Köles fasírtgolyó

Ennél egyszerűbb feltétet nem is lehetne készíteni. Annyi, hogy legyen főtt kölesünk készen, hozzáadjuk kedvenc fűszereinket, és kész is…olaj nélkül, forrólevegős sütőben készítettük – hagyományos sütőben is elkészíthető. Formázhatunk belőle korongokat, vagy rudakat – attól függően, mihez van kedvünk.

4 személy
20 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.(ha nincs főtt kölesünk, főzzünk: először is jól öblítsük át a kölest, majd tegyük fel fedő alatt főni (1 adag köleshez 3 adag víz + kevés só), míg be nem szívja az összes vizet
  • 2.dolgozzuk össze egy krumplitörővel a kölest a fűszerekkel - így kicsit pépesebb lesz, összetörnek a szemek is– ha nagyon száraz lenne, kevés növényi tejet tehetünk hozzá
  • 3.enyhén nedves kézzel formázzunk golyókat/ rudakat/ korongokat belőle
  • 4.helyezzük be a forró levegős sütőbe, és 200 fokon 15 perc alatt süssük aranybarnára vagy hagyományos sütőben (ha van légkeverésen) 200 fokon 15-20 percig

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Köles fasírtgolyó?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 2 bögre főtt köles
  • fűszerek (pl. füstölt pirospaprika, bors, kömény, fokhagymapor, vöröshagymapor, bazsalikom, kakukkfű)