Recept megosztása

Kókuszos granola / müzli

A boltban kapható müzli keverékek sajnos általában tele vannak cukorral – tisztelet a kivételnek. Az biztos, hogy akkor járunk a legjobban, ha otthon készítjük el magunknak. Mi házilag készítettünk hozzá datolyapasztát, így hozzáadott cukrot, édesítőszert sem tartalmaz. Így teljes értékű. Ez egy kókuszos variáció. De természetesen változtatható az összetétele.

4 személy
40 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük fel a sütőt 150 fokra, béleljünk ki egy nagy sütőlapot sütőpapírral
  • 2.egy tálban keverjük össze alaposan a hozzávalókat - akkor jó, ha kicsit összeragad, de nem áll össze egy tömbbé
  • 3.öntsük a keverékünket a sütőpapírral bélelt tepsibe, és egy spatula segítségével oszlassuk el egyenletesen - minél szellősebb, annál jobban ki tud majd száradni
  • 4.20 percig süssük a sütő alsó részén, majd vegyük ki és kicsit forgassuk, keverjük át, és tegyük vissza a sütőbe még 6-7 percre, majd vegyük ki - akkor jó, ha picit megpirult
  • 5.szobahőmérsékleten vagy hűtőszekrényben maximum egy hónapig tudjuk tárolni

Hozzávalók

  • 2 bögre (bögre = 2,3 dl) (gluténmentes) zabpehely
  • ⅓ bögre (házi ) datolyapaszta - vagy más szirup, de a bolti általában nem teljes értékű
  • ½ bögre kókuszreszelék
  • ⅓ bögre dió - apróra vágva
  • ⅓ bögre mazsola - előtte néhány órára beáztatva, használat előtt lecsepegtetve
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 kiskanál fahéj
  • ⅛ kiskanál kurkuma