Miskolczi Andi készítette ezt a finom tortát nekem, mikor itt volt, a szülinapomra. Isteni finom krémes volt. Minden vendég megnyalta mind a 10 ujját utána.
1.süssük meg a répás browniet alapnak egy kerek tortaformában (26 cm-es), majd hagyjuk kihűlni, vegyük le a sütőpapírról
2.majd helyezzük vissza a tortaforma aljába
3.verjük fel a kókuszkrémet, hogy kifehéredjen, habos legyen
4.daráljuk le a kókuszreszeléket a kesuval, majd óvatosan keverjük hozzá a kókuszkrémhez, édesítsük, adjuk hozzá a vaníliát, citromlevet, reszelt citromhéjat is
5.helyezzük hűtőbe, hagyjuk egy órát állni - össze fog szépen állni a krémünk
6.az alapot kenjük meg a datolyapasztával, egyengessük el rajta a kókuszos krémet
7.gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét, húzzuk le a tűzről, adjunk hozzá annyi növényi tejet, hogy könnyen csorgatható legyen - mi habzsákba tettük, és úgy díszítettük a torta tetejét - ha nincs, nejlon zacskóba is tehetjük, és kivágjuk a sarkát
8.díszítsük meg a csokival a tetejét, majd helyezzük vissza a hűtőbe még pár órára, hogy összeérjenek az ízek, megdermedjen a csoki
Hozzávalók:
Alap:
Répás brownie (3.könyv 84.oldal)
https://veganblog.hu/recept/repas-brownie/
Krémhez:
2*2dl sűrű kókuszkrém
3/4 bögre kesu aprólék - használat előtt pár órára beáztatva, majd lecsepegtetve
3/4 bögre kókuszreszelék
édesítő - mi 2 evőkanál 4szerest használtunk
1/2 citromleve + héja belereszelve
1 - 2 kiskanál vanília kivonat
Datolyás réteghez:
3-4 evőkanál sűrű házi datolyapaszta - ízesíthető vaníliával, fahéjjal, gyömbérporral