Recept megosztása

Kemény szeletelhető kesudió sajt

Ez a finom kesudió sajt akár szeletelhető, reszelhető! Tökéletes szendvicsekre, pizzákra. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Azért a magas zsírtartalma miatt érdemes mértékkel fogyasztani.

4 személy
30 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.tegyük a kesudiót, 1/3 bögre vizet, a citromlét, tahinit, sót, dijoni mustárt, sörélesztőpelyhet és fokhagymaport a turmixgépbe, és működtessük addig, amíg teljesen sima lesz – majd tegyük félre
  • 2.tegyük az 1 bögre vizet és az agar agar port egy serpenyőbe, és kezdjük el melegíteni, folyamatosan kevergetve, míg felforr
  • 3.1 percig forraljuk, végig kevergetve, majd 1 perc elteltével vegyük le a tűzről, és öntsük a turmixgépbe, majd kapcsoljuk be a gépet, hogy jól összedolgozza
  • 4.gyorsan öntsük a keveréket a kikészített formákba
  • 5.tegyük a hűtőbe, hogy megdermedjen
  • 6.fordítsuk fejjel lefelé egy tányérra, hogy ki tudjuk szedni

Hozzávalók

  • 150 g / 1 bögre (=2,3dl) nyers kesudió – nem feltétlenül kell beáztatni
  • 1/3 bögre víz
  • 1 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 1/4 bögre (60 g) tahini
  • 2 és 1/2 teáskanál só
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1/4 bögre sörélesztőpehely
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 bögre víz
  • 1 evőkanál agar-agar

Hiányzik 1-2 alapanyag? Vedd meg az edenpremium.hu-n 15% kedvezménnyel, a veganblog15 kóddal!