Recept megosztása

Kelkáposzta-krémleves

Nem köntörfalazok, ez nem sokban különbözik a főzeléktől. Ugyanazok az alapanyagok, csak több vízzel készítettük, és utána az egészet leturmixoltuk. Gyerekek esetében hasznos lehet,  – elképzelhető, hogy levesként szívesebben fogyasztják, mint főzelékként. Fel is turbózhatjuk egy kis növényi tejjel, magokkal…

4 személy
40 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.Kevés vízen megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, a meghámozott, felkockázott krumplit rádobjuk, és picit azt is átpirítjuk. (Pótoljuk a vizet, ha szükséges, hogy ne égjen le!)
  • 2.Közben vágjuk apró csíkokra a kelkáposztát, vágjuk ki a vastagabb ereket.
  • 3.Ha már megpárolódott a krumplink a hagymán, öntsük fel vízzel, tegyük bele a fűszereket, keverjük el, majd tegyük bele a felvágott kelkáposztát. (Az az ideális, ha jól ellepi a víz.)
  • 4.Közepes lángon főzzük addig, míg megpuhul a krumpli is, a kelkáposzta is. Ízlés szerint még fűszerezhetjük.
  • 5.ha megpuhult, vegyünk ki pár darab krumplit levesbetétnek
  • 6.botmixerrel pürésítsük le.

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Kelkáposzta-krémleves?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 közepes kelkáposzta (kb. 1kg)
  • 4-5 szem közepes nagyságú burgonya
  • só, bors, kömény, fokhagyma
  • 2 fej (lila)hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • víz