RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.Kevés vízen megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, a meghámozott, felkockázott krumplit rádobjuk, és picit azt is átpirítjuk. (Pótoljuk a vizet, ha szükséges, hogy ne égjen le!)
- 2.Közben vágjuk apró csíkokra a kelkáposztát, vágjuk ki a vastagabb ereket.
- 3.Ha már megpárolódott a krumplink a hagymán, öntsük fel vízzel, tegyük bele a fűszereket, keverjük el, majd tegyük bele a felvágott kelkáposztát. (Az az ideális, ha jól ellepi a víz.)
- 4.Közepes lángon főzzük addig, míg megpuhul a krumpli is, a kelkáposzta is. Ízlés szerint még fűszerezhetjük.
- 5.ha megpuhult, vegyünk ki pár darab krumplit levesbetétnek
- 6.botmixerrel pürésítsük le.
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1 közepes kelkáposzta (kb. 1kg)
- 4-5 szem közepes nagyságú burgonya
- só, bors, kömény, fokhagyma
- 2 fej (lila)hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- víz