Recept megosztása

Kelkáposzta főzelék

Nagyon szeretjük a hűvösebb időben a főzelékeket. Ez a kelkáposzta főzelék nagyon finom,ha nem is a legszebb. Rántás és olaj nélkül készítettük. Aki sűrűbben fogyasztaná, botmixerrel a végén kicsit “kapdosson bele”, vagy vegyen ki egy külön edénybe egy adagot, mixelje le, majd öntse vissza.

4 személy
30 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.Kevés vízen/ olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, majd a fokhagymát, a meghámozott, felkockázott krumplit rádobjuk, és picit azt is átpirítjuk. (Pótoljuk a vizet, ha szükséges, hogy ne égjen le)
  • 2.Ha már megpárolódott a krumplink a hagymán, tegyünk rá k. egy ek. pirospaprikát, és keverjük el. (érdemes félrehúzni a tűzről, mert ha megég, megkeseredik)
  • 3.Öntsük fel vízzel, tegyük bele a fűszereket, keverjük el, majd tegyük bele a felvágott kelkáposztát. (Az az ideális, ha pont ellepi a víz.) Tegyünk bele egy kettévágott paprikát is, hogy még jobb íze legyen!
  • 4.Közepes lángon főzzük addig, míg megpuhul a krumpli is, a kelkáposzta is. Ízlés szerint még fűszerezhetjük.
  • 5.Mi rántás nélkül készítettük, ha valakinek hiányzik, és nem szeretne lisztet használni, akár kivehet belőle néhány merőkanállal, és le is turmixolhatja, hogy sűrűbb legyen a leve.
  • 6.Mi barnarizzsel, sült csicseriborsóval ettük.

Hozzávalók

  • 1 közepes kelkáposzta (kb. 1kg) - csíkokra vágva
  • 4-5 szem közepes nagyságú burgonya - kockákra vágva
  • bors
  • őrölt kömény
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 3 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 2 fej (lila)hagyma - apróra vágva
  • 1 db paprika - félbe vágva