ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.Kevés vízen/ olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, majd a fokhagymát, a meghámozott, felkockázott krumplit rádobjuk, és picit azt is átpirítjuk. (Pótoljuk a vizet, ha szükséges, hogy ne égjen le)
- 2.Ha már megpárolódott a krumplink a hagymán, tegyünk rá k. egy ek. pirospaprikát, és keverjük el. (érdemes félrehúzni a tűzről, mert ha megég, megkeseredik)
- 3.Öntsük fel vízzel, tegyük bele a fűszereket, keverjük el, majd tegyük bele a felvágott kelkáposztát. (Az az ideális, ha pont ellepi a víz.) Tegyünk bele egy kettévágott paprikát is, hogy még jobb íze legyen!
- 4.Közepes lángon főzzük addig, míg megpuhul a krumpli is, a kelkáposzta is. Ízlés szerint még fűszerezhetjük.
- 5.Mi rántás nélkül készítettük, ha valakinek hiányzik, és nem szeretne lisztet használni, akár kivehet belőle néhány merőkanállal, és le is turmixolhatja, hogy sűrűbb legyen a leve.
- 6.Mi barnarizzsel, sült csicseriborsóval ettük.
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1 közepes kelkáposzta (kb. 1kg) - csíkokra vágva
- 4-5 szem közepes nagyságú burgonya - kockákra vágva
- só
- bors
- őrölt kömény
- 1 evőkanál pirospaprika
- 3 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 2 fej (lila)hagyma - apróra vágva
- 1 db paprika - félbe vágva