Erről a rágcsáról ez a mondás jutott az eszünkbe: „Nesze, semmi, fogd meg jól!”.
Egyébként meglepően finom volt, kellemesen fűszeres, ropogós, és nem kellett izgulni a bevitt kalóriák, zsír miatt. Nem is lehet egy napon említeni a boltokban kapott chipsekkel, ez egy jóval egészségesebb verzió,és igazán egyszerűen elkészíthető.
2.a kelleveleket mossuk meg, szabadítsuk meg a szárától, a vastagabb erektől
3.vágjuk/tépjük kisebb darabokra a leveleket - kb. falatnyi nagyságúra
4.tegyük egy nagy tálba, locsoljuk meg az almaecettel, oszlassuk el rajta, majd sózzuk, szórjuk meg fokhagymaporral, sörélesztőpehellyel, majd jól forgassuk össze, hogy mindenhova jusson a fűszerekből
5.egy sütőlapot béleljünk ki sütőpapírral és egyenletesen oszlassuk el rajta a leveleket
6.tegyük az előmelegített sütőbe, kb. 5-10 perc elteltével vegyük ki, forgassuk meg őket, majd a sütőbe visszatéve még süssük kb. 5-10 percig, hogy kicsit barnás színe legyen, és ropogjon
7.TIPP: ha van aszalónk, még egészségesebb rágcsát készíthetünk, de akkor több idő alatt készül el