Karfiolos gofri

Ez a karfiolos gofri közös projektünk Miskolczi Andival (Vegánia). Ha eddig csak nézegetted a gofrisütőt, de nem mertél belevágni, itt az ideje, hogy kipróbáld! Ezt a gofrit egyszerűbb elkészíteni, mint hinnéd – egészséges is, jól el lehet rejteni benne a zöldségeket, akár maradékmentésre is kitűnő. Ráadásul olaj nélkül sütöttük. Ez a gofri pontosan az, amit keresel: gyors, finom, laktató – és még a gyerekek is szeretni fogják! Lehet feltét fasírt helyett, de szendvics alapnak is szuper.

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.egy kis tálkában keverjük össze a chiamagot a vízzel és tegyük félre egy kicsit állni - be fog zselésedni
  • 2.egy nagyobb tálban törjük össze a karfiolt krumplinyomó segítségével
  • 3.minden alapanyagot adjunk hozzá és alaposan keverjük össze
  • 4.amíg felforrósodik a gofri sütő, hagyjuk állni
  • 5.formázzunk a masszából kb. 10 gombócot nedves kézzel
  • 6.helyezzük a gombócot a forró gofrisütőbe, és süssük kb. 12 percig (ne nyitogasuk közben)

Hozzávalók

  • 1 kis fej 3-400 g főtt karfiol
  • 2 evőkanál chiamag + 4 evőkanál víz
  • 4 evőkanál 50 g zabpehelyliszt
  • 3 evőkanál 60 g darált vöröslencse
  • 2-3 evőkanál sörélesztőpehely
  • bors, 1 kiskanál majoránna
  • 1/2 kiskanál fokhagymapor
  • 1 kiskanál hagyma granulátum