Étrend adat(ok)
10 db kisebb gofri
25 perc
25 perc
Elkészítés
- 1.egy kis tálkában keverjük össze a chiamagot a vízzel és tegyük félre egy kicsit állni - be fog zselésedni
- 2.egy nagyobb tálban törjük össze a karfiolt krumplinyomó segítségével
- 3.minden alapanyagot adjunk hozzá és alaposan keverjük össze
- 4.amíg felforrósodik a gofri sütő, hagyjuk állni
- 5.formázzunk a masszából kb. 10 gombócot nedves kézzel
- 6.helyezzük a gombócot a forró gofrisütőbe, és süssük kb. 12 percig (ne nyitogasuk közben)
Hozzávalók
- 1 kis fej 3-400 g főtt karfiol
- 2 evőkanál chiamag + 4 evőkanál víz
- 4 evőkanál 50 g zabpehelyliszt
- 3 evőkanál 60 g darált vöröslencse
- 2-3 evőkanál sörélesztőpehely
- só
- bors, 1 kiskanál majoránna
- 1/2 kiskanál fokhagymapor
- 1 kiskanál hagyma granulátum