Recept megosztása

Karfiolos fasírt golyó

Egy újabb trükk, hogyan együnk több zöldséget. Biztos, hogy szószba mártogatva még a gyerekek is szívesen fogyasztják. Nagyon tápláló, laktató.  Mi meleglevegős fritőzben sütöttük, így teljesen olajmentes lett.

4 személy
20 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.egy tálban törjük össze alaposan a lecsepegtetett karfiolt a fűszerekkel
  • 2.keverjünk hozzá 3-3 evőkanálnyit a lisztből és a zsemlemorzsából és dolgozzuk össze
  • 3.ha nagyon puha, folyós, tegyünk még hozzá zsemlemorzsát, az felszívja a nedvességet, ha még nem állt volna össze rendesen, tegyünk hozzá csicseriborsólisztet, az „ragasztja össze”
  • 4.mikor kellemesen formázható masszát kaptunk, formázzunk belőle kisebb golyókat
  • 5.süssük ki őket, mi 15 perc alatt 200 fokon sütöttük őket air fryerben, de előmelegített sütőben is lehet, - vagy akár forró olajban

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Karfiolos fasírt golyó?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • egy kis fej főtt karfiol
  • 3-4 evőkanál csicseriborsóliszt
  • 3-4 evőkanál (gluténmentes) lehetőleg teljeskiőrlésű zsemlemorzsa
  • só, bors
  • fokhagymapor
  • fél kiskanál füstölt pirospaprika