Recept megosztása

Karfiolleves

Ha van egy kis maradék karfiolunk, érdemes belőle egy finom levest csinálni, sok zöldséggel. Mi gyakran főzünk zöldségleveseket, mindig variálva az összetevőket. Ha nem szereted a salátákat annyira, egy jó módszer, hogy bevidd a vitaminok egy részét.

4 személy
35 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.egyszerűen úgy főzzük, mint egy hagyományos hús levest- egy nagy edénybe tegyük bele a zöldségeket, engedjük fel hideg vízzel, tegyük hozzá a fűszereket
  • 2.alacsony hőfokon lassan puhára főzzük a zöldségeket
  • 3.természetesen szabadon variálható a zöldségek összetétele

Hozzávalók

  • 2 db kis hagyma – félbe vágva
  • 4 gerezd fokhagyma – egyben
  • 5 db közepes krumpli kockákra vágva
  • 4 db kisebb sárgarépa –darabolva
  • 4-5 kis karfiol rózsa
  • 1 db kisebb fehérrépa
  • 1 babérlevél
  • bors
  • gyömbér
  • kurkuma
  • petrezselyem
  • 2 liter víz

Hiányzik 1-2 alapanyag? Vedd meg az edenpremium.hu-n 15% kedvezménnyel, a veganblog15 kóddal!