Recept megosztása

Karfiol saláta

Nálunk ez a saláta maradékmentés céljával készült, de nagyon finom lett, biztos, hogy máskor is készítünk ilyet. 

A quinoa kiváltható más főtt gabonával, és a többi zöldséget is variáljuk bátran, attól függően miket találunk a hűtőnkben.

3-4 adag
35 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.először is főzzük meg a karfiolt enyhén sós vízben - ne túl puhára, majd szűrjük le, hagyjuk hűlni
  • 2.daraboljuk fel a paradicsomot, hagymát
  • 3.egy tálkában keverjük össze az öntet hozzávalóit
  • 4.egy nagyobb tálban óvatosan keverjük össze a feldarabolt zöldségeket, a quinoát, a kukoricát, karfiolt, locsoljuk meg az öntettel

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Karfiol saláta?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók:

  • 1 kis fej karfiol - rózsáira szedve
  • 1 bögre (bögre=2,3 dl) főtt quinoa
  • 1 bögre főtt/konzerv kukorica
  • 1 nagy paradicsom - felkockázva
  • 1 közepes fej lilahagyma - apróra vágva

Öntethez:

  • 2 dl növényi bio joghurt /kesuföl
  • 2-3 evőkanál vegán (lehetőleg házi, olajmentes) majonéz
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma, 1/2 kiskanál fokhagymapor