Recept megosztása

Karfiolkrémleves

Nehéz eldönteni, hogy ez  karfiolleves, vagy inkább karfiolos krumplileves. Az az igazság, hogy az volt a cél, hogy a gyerekeink is szívesen egyék, ezért fele-fele arányban került bele karfiol és krumpli. Természetesen ezen lehet változtatni igény szerint. Aki szeretne egy kalóriaszegényebb levest, az tegyen bele kevesebb krumplit, vagy akár hagyja ki belőle teljesen.

4-5 adag
50 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát kevés vízen /olajon (vízen teljesértékű)
  • 2.tegyük bele a felkockázott krumplit, kicsit pirítsuk át azt is
  • 3.adjuk hozzá a karfiolt, öntsük fel vízzel, - lepje el alaposan
  • 4.fűszerezzük, forraljuk fel, majd vegyük le alacsony fokozatra, és fedő alatt főzzük puhára
  • 5.mikor elkészült, botmixerrel turmixoljuk össze
  • 6.tehetünk hozzá növényi tejszínt,( boltival óvatosan, nem teljes értékű általában) sörélesztőpelyhet ízlés szerint
  • 7.mi megszórtuk chilipehellyel, pirított magokkal, petrezselyemmel is

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Karfiolkrémleves?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • egy kisebb fej karfiol rózsáira szedve
  • pár szem krumpli felkockázva
  • 1 nagy fej (lila)hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • szerecsendió, gyömbér – ezekkel óvatosan
  • őrölt kömény
  • ízlés szerint növényi tejszín / sörélesztőpehely