Recept megosztása

Karamellizált lilahagyma meggydzsemmel

Elővettük a gourmand énünket, és ez főtt/sült ki belőle. Igazán pikáns lett. Kicsit édeskés, de mégis hagymás. És a pár csepp ecet különösen megbolondítja.  Mi sült sütőtök szeletre halmoztuk. De pirítósra, egy reggelihez is, kitűnő választás. Igazi ünnepi lakoma.  Hát, isteni finom lett.

2 személy
15 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.hagymát dinszteljük meg a befőtt levén kb. 5 perc alatt
  • 2.adjuk hozzá a dzsemet, sót, ecetet, még egy kis befőtt levet /vizet és még 5 percig karamellizáljuk
  • 3.már fogyaszthatjuk is

Hozzávalók

  • 1 nagy fej lilahagyma szeletekre vágva
  • 2+3-5 evőkanál meggy befőtt leve/víz plusz édesítő (házi datolyapaszta /eritrit)
  • 3 teáskanál meggy dzsem
  • csipet só
  • pár csepp rizsecet