Recept megosztása

Káposztás tészta

Örök vita tárgya, hogy a káposztás tészta sósan vagy édesen finomabb. Ami minket illet, mi sósan, jó borsosan kedveljük, de mi nem vagyunk egyébként sem édesszájúak. 

Kicsit időigényes elkészíteni, de mivel mi nagyon szeretjük, többször is szoktunk készíteni a hidegebb hónapokban. 

 

4-5 adag
70 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.reszeljük le a káposztát - mi nagyon apróra vágva szeretjük - és a késes aprító reszelő funkcióját szoktuk bevetni ehhez a munkafolyamathoz - ha nincs, reszelővel is készíthető
  • 2.először is dinszteljük meg a hagymát - vízen teljes értékű
  • 3.adjuk hozzá a káposztát, sózzuk meg - ettől összeesik és kiengedni a levét
  • 4.addig kevergessük, pirítsuk alacsonyabb fokozaton, fedő nélkül, míg elpárolog az összes nedvesség, és kicsit meg is pirul - érdemes jó minőségű, tapadásmentes edényt használni hozzá, hogy ne kapjon oda
  • 5.közben főzzük ki a tésztát, szűrjük le
  • 6.végül keverjük össze óvatosan a káposztát a tésztával

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Káposztás tészta?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • kb. 1 kg fejeskáposzta - apróra vágva
  • 2 nagy fej vöröshagyma - apróra vágva
  • 1/4 kiskanál bors, 1/8 kiskanál kurkuma, só ízlés szerint
  • 50 dkg (gluténmentes, teljes kiőrlésű lisztből készült) tészta - fodros nagykocka