Recept megosztása

Kabátban sült krumpli – alakbarát verzió

Nem, nem nekünk kell kabátban lenni elkészítés közben. Azért kapta ezt a nevet ez az étel, mert héjában sütjük meg a krumplit, és a héját töltjük meg mindenféle finomsággal. Nagyon egyszerűen elkészíthető, bármilyen maradék párolt zöldséget, főtt hüvelyest fel tudunk hozzá használni. 

Ez egy olajosmagmentes, alacsony zsírtartalmú változat. Diétába is illeszthető bátran. Kitűnő akár vendégek fogadására is, hiszen nagyon gusztusosan néz ki, és nagyon laktató. Nekünk egy darab elég is volt. Salátával, párolt zöldséggel egészítettük ki. Édesburgonyát is használhatunk a krumpli helyett.

4 adag
sütés 60 perc + előkészítés 20 perc + sütés 20 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.mossuk meg alaposan a krumplikat
  • 2.helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, és 200 fokon süssük teljesen puhára - kb. 1 óra - villával tudjuk ellenőrizni, hogy mikor készült el
  • 3.közben készítsük el a vegán baconünket
  • 4.ha nincs készen párolt zöldségünk, dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát, majd adjuk hozzá a zöldséget, fűszereket és egy pici vizet, és fedő alatt pároljuk puhára
  • 5.mikor puhák a zöldségek, adjuk hozzá a babot is, kicsit főzzük össze
  • 6.mikor elkészültek a krumplik, vegyük ki őket a sütőből
  • 7.még melegen vágjunk egy nagyobb keresztet a tetejükre, hajtsuk ki a héjat középről kifelé - a 4 sarkot
  • 8.kiskanállal kaparjuk ki a krumplik belsejét óvatosan - egy vékony réteg elég, ha marad a krumpli húsából - a kikapart részt kanalazzuk egy tálba
  • 9.készítsük el a tölteléket: a kikapart krumplit törjük össze apróra, adjunk hozzá 4-5 evőkanállal a zöldségből, a padlizsán baconből, (hagyjunk a tetejére is), paradicsomszószból, és alaposan keverjük össze - ha szükséges, még fűszerezzük
  • 10.tegyünk egy-két evőkanálnyit a paradicsomszószból a kikapart krumplijainkba, majd töltsük meg púposan töltelékkel őket
  • 11.a tetejüket jól locsoljuk meg paradicsomszósszal, és végül tegyünk még padlizsán bacont rájuk
  • 12.süssük őket 180-200 fokon kb. 15-20 percig

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Kabátban sült krumpli – alakbarát verzió?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 4 db nagy krumpli
  • 1/2 padlizsánból vegán bacon - recept itt a weboldalon
  • 1 bögre (bögre = 2,3 dl) fűszeres paradicsomszósz (darabolt paradicsom, olasz fűszerkeverék, fokhagyma, bors, só)
  • 1 bögre párolt zöldség - hagymával, fokhagymával - fagyasztott mexikói zöldségkeveréket használtunk
  • 1/2 bögre főtt/konzerv bab vagy bármilyen hüvelyes
  • só, bors, kurkuma, fokhagymapor + bármilyen választott fűszer