Recept megosztása

Nem-juhtúróval töltött gombafejek

Hogy ne legyen annyira tömény, a vegán juhtúró receptünket kicsit fellazítottuk főtt rizzsel, de anélkül is működik. Így egyébként kiadósabb is. A gombáknak csak a kalapját használtuk fel. A tönköket és a maradék gombát feldaraboltuk, hagymával, fokhagymával megpároltuk, és egy gombás szószt készítettünk belőlük. 

Tofu helyett lehet használni főtt kölest, és ugyanígy ízesíteni, a szójaszósz helyett több sót, fűszert használni, vagy kókusz aminót. 

Hidegen is nagyon finom. Vendégvárásra is ajánljuk.

Fogyasszuk salátával.

10 db
35 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
  • 2.tisztítsuk meg a gombafejeket, távolítsuk el a tönköket
  • 3.a gombán kívül helyezzünk mindent késes aprítóba, és aprítsuk össze teljesen pépesre, krémesre
  • 4.halmozzuk a krémet a gombákba púposan
  • 5.helyezzük sütőpapírral bélelt sütőlapra
  • 6.180 fokon süssük 20-30 percig, míg aranybarnára nem sül a tetejük

Hozzávalók - 10 darabhoz

  • 10 db nagyobb gombafej - tönkjétől megfosztva
  • 2 kis tömb (2*180 g) füstölt tofu - felkockázva
  • 4 evőkanál savanyú káposzta
  • 4 evőkanál savanyú káposzta leve
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1-2 evőkanál szójaszósz /tamari
  • 1 evőkanál folyékony füst
  • 1 bögre (bögre=2,3 dl) főtt (barna) rizs
  • kapor - más fűszerrel is kiváltható

Hiányzik 1-2 alapanyag? Vedd meg az edenpremium.hu-n 15% kedvezménnyel, a veganblog15 kóddal!