Recept megosztása

Jénaiban sült egytál étel

Várakozáson felül nagyon finom lett ez a fehér babos, krumplis, hajdinás, zöldséges fogás. Csak feldaraboltuk a zöldségeket, mindent beleszórtunk egy nagy hőálló tálba, felöntöttük fűszeres lével. Megvártuk míg minden megfő, megpuhul, és már kész is volt. Isteni lett, ahogy mindent átjártak a fűszerek. 

8 adag
60 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.helyezzük a feldarabolt zöldségeket, babot a hajdinát rétegezve egy nagy jénaiba/ hőálló edénybe (nálunk ez így volt: répa, zeller, hagyma, bab, hajdina, krumpli, paradicsom, majd ez megismételve)
  • 2.forraljuk fel a vizet egy edényben, és szórjuk bele a fűszereket, és adjuk hozzá a folyékony füstöt, pár percig főzzük
  • 3.ellenőrizzük, hogy elég fűszeres-e, ha szükséges, igazítsunk rajta - akkor jó, ha kicsit túlfűszeresnek érezzük, fel fogják venni az összetevők
  • 4.öntsük rá a levünket a jénaiban várakozó zöldségekre - épp lepje el
  • 5.fedjük le, tegyük be a sütőbe, és állítsuk a hőfokot 180 fokra
  • 6.érdemes tepsire helyezni, nekünk egy kicsit kifutott forrás közben
  • 7.mikor már majdnem minden megpuhult, kb. 50 perc után, vegyük le a fedőt, és pirítsuk meg a tetejét
  • 8.tálalásnál szórjuk meg friss petrezselyemmel, nagyon jól illik hozzá

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Jénaiban sült egytál étel?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • ½ kis fej kelkáposzta / kicsi kínai kel - apróra vágva
  • 1 nagy (lila) hagyma - apróra vágva
  • 2 szár zeller- apróra vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 4 db közepes sárgarépa - karikára vágva
  • 6 db közepes burgonya, kicsit vastagabb karikákra vágva
  • ½ bögre száraz hajdina
  • 1 babérlevél
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • ½ teáskanál őrölt köménymag
  • ½ teáskanál rozmaring
  • ⅛ teáskanál őrölt fekete bors, kurkuma
  • 6-8 bögre (bögre = 2,3 dl) víz
  • 3 evőkanál minden mentes ételízesítő
  • 3 bögre főtt / konzerv fehér bab (2 kis/1 nagy konzerv, lecsepegtetve)
  • 1 db nagyobb paradicsom - kockára vágva
  • 1 evőkanál folyékony füst
  • só ízlés szerint
  • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem, tálaláshoz