RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.helyezzük a feldarabolt zöldségeket, babot a hajdinát rétegezve egy nagy jénaiba/ hőálló edénybe (nálunk ez így volt: répa, zeller, hagyma, bab, hajdina, krumpli, paradicsom, majd ez megismételve)
- 2.forraljuk fel a vizet egy edényben, és szórjuk bele a fűszereket, és adjuk hozzá a folyékony füstöt, pár percig főzzük
- 3.ellenőrizzük, hogy elég fűszeres-e, ha szükséges, igazítsunk rajta - akkor jó, ha kicsit túlfűszeresnek érezzük, fel fogják venni az összetevők
- 4.öntsük rá a levünket a jénaiban várakozó zöldségekre - épp lepje el
- 5.fedjük le, tegyük be a sütőbe, és állítsuk a hőfokot 180 fokra
- 6.érdemes tepsire helyezni, nekünk egy kicsit kifutott forrás közben
- 7.mikor már majdnem minden megpuhult, kb. 50 perc után, vegyük le a fedőt, és pirítsuk meg a tetejét
- 8.tálalásnál szórjuk meg friss petrezselyemmel, nagyon jól illik hozzá
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- ½ kis fej kelkáposzta / kicsi kínai kel - apróra vágva
- 1 nagy (lila) hagyma - apróra vágva
- 2 szár zeller- apróra vágva
- 3-4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
- 4 db közepes sárgarépa - karikára vágva
- 6 db közepes burgonya, kicsit vastagabb karikákra vágva
- ½ bögre száraz hajdina
- 1 babérlevél
- 1 teáskanál kakukkfű
- ½ teáskanál őrölt köménymag
- ½ teáskanál rozmaring
- ⅛ teáskanál őrölt fekete bors, kurkuma
- 6-8 bögre (bögre = 2,3 dl) víz
- 3 evőkanál minden mentes ételízesítő
- 3 bögre főtt / konzerv fehér bab (2 kis/1 nagy konzerv, lecsepegtetve)
- 1 db nagyobb paradicsom - kockára vágva
- 1 evőkanál folyékony füst
- só ízlés szerint
- 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem, tálaláshoz