Recept megosztása

Isteni finom vegán fasírt

Szeretünk kísérletezni. Most egy hüvelyesmentes, lisztmentes fasírtot készítettünk, szuper kiegészítője bármilyen főzeléknek. 

Ha valamilyen okból nem fogyasztunk kölest, kiválthatjuk főtt (barna) rizzsel, quinoával.

A diót cserélhetjük napraforgómagra. 

Ne ijedjünk meg, először puhának tűnhet a fasírt, de ahogy hűl, keményebb lesz.

 

16 db
40 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon 2 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy sütőlapot sütőpapírral
  • 2.minden hozzávalót keverjünk össze
  • 3.fűszerezzük, ha még szükséges
  • 4.enyhén benedvesített kézzel formázzunk belőle golyókat
  • 5.180 fokon süssük őket, míg aranybarnára sülnek - kb 20 percig
  • 6.kicsit hagyjuk őket hűlni, hogy keményebb legyen az állaguk

Hozzávalók

  • 2 bögre (bögre=2,3 dl) főtt, kihűlt köles
  • 1 nagy sárgarépa - lereszelve - kb. 200 g pucolás előtt
  • 1 bögre/85 g darált dió vagy darált napraforgómag
  • 1 evőkanál chiamag /őrölt lenmag + 3 evőkanál víz - összekeverve, pihentetve
  • 1 evőkanál sörélesztőpehely
  • só,1/8 kiskanál bors, kurkuma,1/2 kiskanál füstölt paprika, pirospaprika
  • 1/2 bögre zsemlemorzsa
  • 1/2 kiskanál fokhagymapor, hagymapor

Mi Szafinál vásárolunk: Diétás termékek webshop Igényeld te is örökös VIP kártyádat, részletek itt