Recept megosztása

Hokkaido tök/sütőtökkrémleves

Ez egy igazi lélekmelegítő leves a hűvösebb, őszi, téli napokra. Nálunk nagy kedvenc. Általában ezt még azok is szeretik, akik nem rajongói a sült töknek. Tálaljuk pirított tökmaggal, esetleg pirítóssal.

5-6 személy
40 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.vízen/olajon (vízen teljes értékű) pároljuk/pirítsuk meg a hagymát, majd a fokhagymát
  • 2.tegyük rá a répát, és pároljuk meg egy kicsit
  • 3.tegyük rá a tököt és a krumplit is, és így is pároljuk át
  • 4.öntsük fel a vízzel és fűszerezzük
  • 5. főzzük, míg minden megpuhul
  • 6.botmixerrel krémesítsük

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Hokkaido tök/sütőtökkrémleves?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 hokkaido tök / kisebb sütőtök meghámozva, kimagozva, kisebb darabokra vágva
  • 5 nagyobb répa meghámozva, feldarabolva
  • 2 fej lilahagyma feldarabolva
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 szem közepes krumpli (el is hagyható, de ettől lesz selymesen krémes) – meghámozva, feldarabolva
  • 2-2,5l víz
  • bors
  • gyömbér
  • szerecsendió