
Étrend adat(ok)
1 l
előkészítés 15 perc + 8 óra fermentálás + pár óra hűtés
előkészítés 15 perc + 8 óra fermentálás + pár óra hűtés
RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.egy tiszta lábasban melegítsük fel a szója tejet 48 fokosra - ezt ellenőrizzük hőmérővel - ha nincs, nézzük meg a kezünkkel - akkor jó, mikor még épp meg tudjuk fogni
- 2.egy kis edényben/pohárban néhány evőkanál langyos vízben oldjunk fel 1 mérőkanál (csomagban található) joghurt kultúrát - jó alaposan keverjük össze
- 3.adjuk hozzá a kb. 48 fokos tejhez, majd nagyon jól keverjük össze
- 4.öntsük a zárható üvegcsékbe (5 felé öntöttük) - közben is még keverhetünk rajta (ha nincs akár egy 1 literes üvegbe)
- 5.helyezzük a fermentáló gépbe, állítsuk 43 fokra, 8 órára (ha nincs fermentálónk, tegyük dunsztba/ hűtőtáskába, hogy minél lassabban hűljön ki)
- 6.mikor letelt a 8 óra, helyezzük át hűtőbe néhány órára
Hozzávalók
- 1 liter (olajmentes, bio) szója tej (legalább 3%-os fehérjetartalommal)
- 1 mérőkanál Yobiotik joghurt kultúra (A4Y)