Recept megosztása

Házi vegán szója joghurt

Régóta szerettünk volna házi vegán joghurtot készíteni. Igaz, egyre nagyobb a kínálat a boltokban, de sajnos elég drágák és nem sok a teljes értékű közülük.

Találtunk egy nagyszerű megoldást erre a problémára, amellyel egy ideje kísérletezünk, hogy végre Nektek is megmutathassuk! 

A legegyszerűbb verziót videós formában is láthatjátok egy szuper recept keretében.

Fermentáló starter kultúrát használtunk hozzá.

A4Y Joghurt

Fermentáló gép

Vízhatlan hőmérő

 

1 l
előkészítés 15 perc + 8 óra fermentálás + pár óra hűtés

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.egy tiszta lábasban melegítsük fel a szója tejet 48 fokosra - ezt ellenőrizzük hőmérővel - ha nincs, nézzük meg a kezünkkel - akkor jó, mikor még épp meg tudjuk fogni
  • 2.egy kis edényben/pohárban néhány evőkanál langyos vízben oldjunk fel 1 mérőkanál (csomagban található) joghurt kultúrát - jó alaposan keverjük össze
  • 3.adjuk hozzá a kb. 48 fokos tejhez, majd nagyon jól keverjük össze
  • 4.öntsük a zárható üvegcsékbe (5 felé öntöttük) - közben is még keverhetünk rajta (ha nincs akár egy 1 literes üvegbe)
  • 5.helyezzük a fermentáló gépbe, állítsuk 43 fokra, 8 órára (ha nincs fermentálónk, tegyük dunsztba/ hűtőtáskába, hogy minél lassabban hűljön ki)
  • 6.mikor letelt a 8 óra, helyezzük át hűtőbe néhány órára

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Házi vegán szója joghurt?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 liter (olajmentes, bio) szója tej (legalább 3%-os fehérjetartalommal)
  • 1 mérőkanál Yobiotik joghurt kultúra (A4Y)