Recept megosztása

Házi vegán szendvicsfeltét

Veganuár alkalmából készítettük ezt a szendvicsfeltétet. Igaz, nem teljes értékű a borsófehérje miatt, de jó megoldás lehet azoknak, akik még most ismerkednek a húsmentes étkezéssel, vagy akik épp vágynak a régi ízekre, textúrákra. Ráadásul, mivel otthon készítjük, biztosan nem lesz tele ízfokozókkal, növényi zsírokkal, olajokkal, tartósítószerekkel. Ráadásul gluténmentes is. 

 Nagyon jó állagú, könnyen szeletelhető. Íze a kolbász és a virsli között van valahol. Aki kóstolta, nagyon szerette. Mindössze 15 perc alatt előkészíthető, egy órát gőz felett pároljuk, és kész is!

Multicookerben 20 perc, magas nyomás alatt – vizet tegyünk alá, helyezzük a pároló rácsra.

 

 

2 kisebb, vastagabb rúd
15 perc +1 óra

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.kezdésként tegyünk oda a tűzhelyre egy nagyobb edényben vizet, (amihez van pároló edény/kosár), és forraljuk fel
  • 2.közben egy késes aprítóban dolgozzuk össze simára a kisebb darabokra vágott tofut, ketchupot, sörélesztőpelyhet, szójaszószt, hagymagranulátumot , fokhagymaport, füstölt paprikát, paprikát, mustárt és a szerecsendiót - kaparjuk le a gép oldalát néha
  • 3.ez egy alaprecept, bátran lehet kísérletezni további fűszerekkel – majoranna, kakukkfű, stb.
  • 4.adjuk hozzá az útifűmaghéjat, a ledarált borsófehérjét és néhányszor indítsuk be az aprítót, hogy összekeveredjen, ha szükséges kaparjuk le az oldalát - összeáll majd egy ragacsos masszává
  • 5.tegyük ki a keveréket egy tiszta munkafelületre és gyúrjuk össze, csináljunk belőle két tömzsibb rudat (ami befér majd a párolóedényünkbe)
  • 6.tekerjük bele sütőpapírba, csavarjuk össze a végeket – úgy nézzen ki, mint egy szaloncukor
  • 7.helyezzük a párolókosárba és fedjük le - 1 órán át pároljuk alacsony fokozaton a rudak feldagadnak egy kicsit, elérik végső formájukat
  • 8.vegyük ki a párolókosárból - ilyenkor még kicsit tudunk javítani a formájukon - és hagyjuk kihűlni
  • 9.tegyük a hűtőbe, de hűtsük ki teljesen (!), és ne fedjük le, mert akkor visszapuhul a párától - mi a papírba becsavarva szoktuk csak tárolni - másnapra éri el igazán a jó állagot és érnek össze az ízek

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Házi vegán szendvicsfeltét?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 2 kis tömb (2*180 g) tofu, lecsöpögtetve
  • ½ bögre (bögre=2,3 dl) (cukormentes) ketchup
  • ¼ bögre sörélesztőpehely
  • 3-4 evőkanál szójaszósz / tamari (ez gluténmentes) - vagy helyette só, több fűszer
  • ¼ evőkanál bors, kurkuma, 1/2 kiskanál őrölt kömény
  • 1,5 evőkanál fokhagymapor
  • 1,5 evőkanál hagymagranulátum
  • 1/2 evőkanál füstölt paprika, 1/2 evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál mustár
  • ¼ teáskanál szerecsendió
  • 1 kiskanál friss citromlé
  • 1 evőkanál útifűmaghéj
  • 100 g borsófehérje granulátum - megőrölve/ledarálva késes aprítóval