Recept megosztása

Házi datolyaszirup

Ha minél egészségesebben szeretnénk táplálkozni, az egyik legjobb édesítőszer ez a házi datolyaszirup. És anyagilag is ezzel járunk a legjobban.(Sajnos a boltban kapható szirupok hiába biók, mindig szűrve vannak, tehát nem illenek ebbe a táplálkozási módba. Sokkal jobban járunk, ha magunknak elkészítjük ezt a szirupot, és ezt használjuk. Ráadásul nagyon egyszerű. Csak egy botmixerre/ turmixgépre lesz szükségünk.

4 személy
5 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.egy edénybe tegyük be a datolyánkat, és öntsük fel a forró vízzel
  • 2.áztassuk legalább egy óráig
  • 3.öntsük át egy magasfordulatszámos turmixgépbe
  • 4.tegyük hozzá a citrom-szeletet is
  • 5.dolgozzuk el simára
  • 6.töltsük át egy befőttesüvegbe, és zárjuk le légmentesen
  • 7.hűtőben eláll akár 2-3 hétig is

Hozzávalók

  • egy bögre (bögre=2,3dl) forró víz
  • egy bögre kimagozott, nem cukrozott datolya
  • 1 kis szelet citrom, (héja nélkül)

Hiányzik 1-2 alapanyag? Vedd meg az edenpremium.hu-n 15% kedvezménnyel, a veganblog15 kóddal!