RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.pároljuk meg a tempeht a szójaszószon és kevés vízen alacsony fokozaton fedő alatt kb. 5-7 perc alatt
- 2.tegyük hozzá az ananászt, paprikát, pároljuk tovább együtt, majd vegyük le a fedőt, párologtassuk el a nedvességet róla, és kicsit pirítsuk le
- 3.adjuk hozzá a lecsepegtetett kukoricát (ha nem konzervet használunk, a paprikával, ananásszal együtt tegyük hozzá)
- 4.öntsük rá a növényi tejet, adjuk hozzá a datolyapasztát, ha szeretjük az édeskés ízvilágot - ha konzerves kókusztejet használunk (nem teljes értékű általában, arra figyeljünk), azt nem szükséges édesíteni
- 5.fűszerezzük ízlés szerint
- 6.főzzük össze
- 7.keverjük össze a barna rizslisztet kb. 1 dl hideg vízzel csomómentesre, majd keverjünk hozzá kanalanként a meleg szószból, majd mikor már langyos, öntsük a tempehhez
- 8.keverjük el alaposan, majd alacsony fokozaton főzzük, míg besűrűsödik - kb. 8-10 perc
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- egy csomag tempeh - 250g - felkockázva 1,5 cm-es darabokra
- 6 evőkanál szójaszósz /tamari /kókusz-aminó
- 5-6 db ananász karika - friss vagy (cukormentes) konzerv - felkockázva
- 1 kis konzerv/1 bögre (bögre = 2,3 dl) kukorica - fagyasztott is jó
- 1/2 kaliforniai paprika - kis kockákra vágva
- 3 dl natúr növényi tej
- 1-2 evőkanál datolyapaszta
- 2 evőkanál barnarizs liszt
- só
- 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- 1/2 kiskanál fokhagymapor, hagymapor - frisset is használatunk, de akkor dinszteljük meg
- 2-3 evőkanál sörélesztőpehely - el is hagyható