Recept megosztása

Hawaii tempeh

Kicsit édeskés ízvilágú fogást készítettünk. Mi azok közé tartozunk, akik szeretik a kukorica-ananász kombót. Tudjuk, nem mindenki van így ezzel.

Szójamentesen is elkészíthető, ha csicseriborsóból, fehér gyöngybabból, mungóbabból készült tempeht használunk, ill. szójaszósz helyett kókusz-aminót.

A tempeht tofura is cserélhetjük, kicsit más az állaga, de úgy is finom lesz.

Mi rizzsel ettük (barna rizs teljes értékű), és annyira ízlett, hogy alig tudtuk abbahagyni.

4 adag
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.pároljuk meg a tempeht a szójaszószon és kevés vízen alacsony fokozaton fedő alatt kb. 5-7 perc alatt
  • 2.tegyük hozzá az ananászt, paprikát, pároljuk tovább együtt, majd vegyük le a fedőt, párologtassuk el a nedvességet róla, és kicsit pirítsuk le
  • 3.adjuk hozzá a lecsepegtetett kukoricát (ha nem konzervet használunk, a paprikával, ananásszal együtt tegyük hozzá)
  • 4.öntsük rá a növényi tejet, adjuk hozzá a datolyapasztát, ha szeretjük az édeskés ízvilágot - ha konzerves kókusztejet használunk (nem teljes értékű általában, arra figyeljünk), azt nem szükséges édesíteni
  • 5.fűszerezzük ízlés szerint
  • 6.főzzük össze
  • 7.keverjük össze a barna rizslisztet kb. 1 dl hideg vízzel csomómentesre, majd keverjünk hozzá kanalanként a meleg szószból, majd mikor már langyos, öntsük a tempehhez
  • 8.keverjük el alaposan, majd alacsony fokozaton főzzük, míg besűrűsödik - kb. 8-10 perc

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Hawaii tempeh?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • egy csomag tempeh - 250g - felkockázva 1,5 cm-es darabokra
  • 6 evőkanál szójaszósz /tamari /kókusz-aminó
  • 5-6 db ananász karika - friss vagy (cukormentes) konzerv - felkockázva
  • 1 kis konzerv/1 bögre (bögre = 2,3 dl) kukorica - fagyasztott is jó
  • 1/2 kaliforniai paprika - kis kockákra vágva
  • 3 dl natúr növényi tej
  • 1-2 evőkanál datolyapaszta
  • 2 evőkanál barnarizs liszt
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 1/2 kiskanál fokhagymapor, hagymapor - frisset is használatunk, de akkor dinszteljük meg
  • 2-3 evőkanál sörélesztőpehely - el is hagyható