Recept megosztása

Hasselback sárgarépa

Továbbra sem tudtunk leállni…(már le is buktunk, hogy teljesen rákattantunk?) Újabb zöldséget kellett így elkészítenünk. Most sárgarépaval kísérleteztünk, és hát ez sem lett rossz. ⁣
A szokásos tahinis–fűszeres (vízzel felhúzott), hozzáadott olajmentes szószunkkal kentük csak le, és ment is a sütőbe.⁣ Természetesen más szósszal is lehet készíteni.
Egyáltalán nem váratlan módon, isteni finom lett. Mi kukoricás quinoával és egy nagy adag salátával ettük, amiben bab is volt.

2 személy
40 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra, készítsünk elő egy tűzálló edényt, ha van, olyat, aminek van teteje is
  • 2.egy kis edényben keverjük össze a tahinit, mustárt, fűszereket, citromlét, ha kell sót, és adjunk hozzá annyi vizet, hogy könnyen kenhető legyen (inkább hígabb egy picit, hogy jól be tudjon folyni majd minden hasadékba) – majd tegyük félre
  • 3.helyezzük vágódeszkára a sárgarépát, és vagdossuk be nagyon sűrűn (kb. 3mm-enként), de úgy, hogy ne vágjuk át teljesen, mert akkor szétesik (mi két fakanalat helyeztünk a két oldalára, így az megakadályozta, hogy átvágjuk)
  • 4.helyezzük be őket a tűzálló tálba, majd alaposan locsoljuk meg a szószunkkal, szétfeszegetve, hogy mindenhova jusson a szószból - használhatunk ecsetet is
  • 5.helyezzük lefedve (akár alufóliával) a sütőbe 20-30 percig, majd mikor megpuhult, vegyük le a tetejét, és süssük még kb.10 percig, hogy aranybarnára süljön

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Hasselback sárgarépa?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • néhány szál vastagabb sárgarépa
  • 2-3 gerezd fokhagyma átpasszírozva vagy fokhagymapor
  • 1 evőkanál tahini
  • 1 evőkanál mustár
  • só, bors, pici citromlé, hagyma por ízlés szerint