Recept megosztása

Hasselback édesburgonya

Ez most semmi extra, csak a tegnapi ebédünk … Mert erről a hasselback készítési módról nehéz lejönni, ha egyszer kipróbálta az ember. Most édesburgonyával próbáltuk ki és ezzel is működik a dolog. A szósz rajta a szokásos hozzáadott olajmentes, teljesértékű tahinis öntet. De természetesen mással is meglocsolni.

4 személy
50 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon 2 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra, készítsünk elő egy tűzálló tálat, ha van, olyat, aminek van fedele is
  • 2.egy kis tálban keverjük össze a tahinit, mustárt, fűszereket, citromlét, ha kell sót, és adjunk hozzá annyi vizet, hogy könnyen kenhető legyen (inkább hígabb egy picit, hogy jól be tudjon folyni majd minden hasadékba) – majd tegyük félre
  • 3.helyezzük vágódeszkára az édesburgonyát, és vagdossuk be nagyon sűrűn (kb. 3mm-enként), de úgy, hogy ne vágjuk át teljesen, mert akkor szétesik (mi két fakanalat helyeztünk a két oldalára, így az megakadályozta, hogy átvágjuk
  • 4.helyezzük be őket a tűzálló tálba, majd alaposan locsoljuk meg a szószunkkal, szétfeszegetve, hogy mindenhova jusson a szószból - használhatunk ecsetet is
  • 5.helyezzük lefedve (akár alufóliával) a sütőbe 30-40 percig, majd mikor megpuhult, vegyük le a fedőt, és süssük még kb.10 percig, hogy aranybarnára süljön
  • 6.mi zöld levelekkel, és kukoricás babsalátával tálaltuk

Hozzávalók

  • 4-5db közepes méretű, inkább hosszúkás édeskrumpli jól megmosva, héjjal
  • 2-3 gerezd fokhagyma átpasszírozva vagy fokhagymapor
  • 1 evőkanál tahini⁣
  • 1 evőkanál mustár⁣
  • só, bors, pici citromlé, hagyma por ízlés szerint

Mi Szafinál vásárolunk: Diétás termékek webshop Igényeld te is örökös VIP kártyádat, részletek itt