Recept megosztása

Gyors grízgaluska leves

Nagyon egyszerűen elkészíthető ez a leves. Jól esik, ha egy kis melegségre vágyunk. Mi most a gyorsaságot is szem előtt tartottuk, fagyasztott zöldségeket használtunk. Természetesen frissből is megfőzhető. A galuskát kukoricadarából készítettük, de rizsdarával ki lehet váltani.

4-6 adag
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.először is keverjük össze a grízgaluska hozzávalóit, tegyük félre és hagyjuk állni 20 percig lefedve
  • 2.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát
  • 3.tegyük hozzá a zöldségeket, fűszereket engedjük fel kb. 1,5 l vízzel
  • 4.főzzük puhára fedő alatt - kb. 10-15 perc - a zöldségeket
  • 5.mikor letelt a 20 perc, és a zöldségek is puhák, szaggassuk bele kanállal a grízgaluskát - akkor jó, ha jó sűrű az állaga, ha még nagyon híg, adjunk hozzá pici lisztet
  • 6.kevésbé bátrak külön lábasban is kifőzhetik, forró, enyhén sós, lobogó vízben
  • 7.főzzük 5 percig a galuskákat, miután mind feljöttek a leves felszínére

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Gyors grízgaluska leves?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 fej (lila)hagyma - apróra vágva
  • 2-3 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 2 bögre (bögre = 2,3 dl) fagyasztott zöldség (karfiol, brokkoli, répa keverék)
  • 1 bögre fagyasztott zöldborsó
  • 1 evőkanál mindenmentes ételízesítő
  • bors, kurkuma
  • petrezselyem - friss vagy szárított

Grízgaluskához:

  • 120 g kukoricadara
  • 70 g csicseriborsó liszt
  • 1 kiskanál útifűmaghéjliszt
  • 1,5 dl víz
  • 1/2 kiskanál fekete só
  • 1/8 kiskanál kurkuma, bors
  • 1/4 kiskanál fokhagymapor