Elkészítés
- 1.dinszteljük meg kevés vízen a hagymát, majd a fokhagymát is
- 2.adjuk hozzá a fűszereket, keverjük össze, majd tegyük hozzá a céklát, kicsit dinszteljük meg azt is
- 3.öntsük fel a vízzel, forraljuk fel és fedő alatt lassú tűzön főzzük, míg majdnem puha a cékla
- 4.adjuk hozzá a vöröslencsét is, és főzzük amíg minden megpuhul
- 5.botmixerrel turmixoljuk össze
- 6.mikor elkészült, facsarjunk bele egy kis citromlevet
- 7.majd kóstoljuk meg, és ízlés szerint fűszerezzük még, ha szükséges
Hozzávalók
- 1 fej (lila)hagyma - apróra vágva
- 3-4 gerezd fokhagyma - felaprítva
- 1/2 bögre (bögre=2,3 dl) száraz vöröslencse
- 4 bögre víz
- 1-2 evőkanál mindenmentes ételízesítő
- só
- 1/2 kiskanál kömény
- 1/2 teáskanál koriander
- 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- 2 db közepes cékla - felkockázva
- 1 citrom
- Tálaláshoz: zöld fűszerek, gránátalma