Recept megosztása

Gundel palacsinta

Ki ne szeretné a palacsintát, és ezzel a finom diós krémmel, csokiszósszal ünnepi desszertként is megállja a helyét. Nagyon laktató, mi egy darabnál nem bírtunk többet enni.

Nagyon könnyen elkészíthető, csak 4 db palacsinta szükséges hozzá. (kb. 10 dkg liszt, csipet só, víz)

 

4 db palacsinta
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük fel a töltelékhez a tejet az édesítővel és a reszelt citromhéjjal, majd vegyük le a tűzről, keverjük bele a diót, a mazsolát és a rumot, majd tegyük félre
  • 2.keverjük csomómentesre a tészta hozzávalóit, majd tapadásmentes palacsintasütőben süssük meg - mi nem használtunk olajat
  • 3.a csokoládé öntethez melegítsük fel a tejet, a kakaóport és a darabokra tört csokoládét, majd ízesítsük rummal
  • 4.töltsük meg a palacsintákat a diós töltelékkel, azután tekerjük fel vagy hajtsuk félbe, majd negyedbe
  • 5.helyezzük őket egy tálra úgy, hogy félig fedjék egymást - csokoládészósszal, diódarabokkal és tejszínhabbal tálaljuk

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Gundel palacsinta?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 4 db palacsinta – mi Szafi zabpudingport használtunk – de más palacsintával is működik
  • Diós töltelékhez:
  • 1-1,5 dl növényi tej
  • néhány evőkanál eritrit/házi datolyapaszta (ez teljes értékű)
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 100 g darált dió
  • 1-2 evőkanál mazsola - előtte beáztatva, lecsepegtetve
  • 1 kiskanál rum/rumaroma
  • 1 kiskanál vanília kivonat
  • A csokoládéöntethez:
  • 1,5 dl tej
  • 1 púpos evőkanál cukormentes kakaópor
  • ízlés szerint eritrit /datolyapaszta
  • 1/2 tábla vegán étcsokoládé
  • 1 kiskanál rum/rumaroma
  • 1 kiskanál vanília kivonat

Tálaláshoz:

  • apróra vágott dió
  • esetleg vegán tejszínhab