Nagyon szép Portobello gombát kaptunk, jó nagy kalapjaik voltak. Gyorsan be is pácoltuk őket, és gofrisütőben megsütöttük. Készítettünk hozzá egy finom mártást brokkoliból, rizzsel, friss zöldségekkel tálaltuk.
1.először is dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát, adjuk hozzá a brokkolit, fűszereket, öntsünk hozzá kevés vizet, és pároljuk puhára fedő alatt
2.készítsük el a gombához a páclevet - egy tálban alaposan keverjük össze a hozzávalókat vagy akár turmixoljuk össze
3.kóstoljuk meg, igazítsunk rajta ha szükséges - annyi vizet tegyünk hozzá, hogy be tudjuk könnyen kenni a páccal a gombákat
4.kenjük be a páccal a tönk nélküli gombafejeket, és marináljuk legalább 10-15 percig
5.ha letelt, helyezzük kontakt grillbe /gofri sütőbe a gombákat, süssük aranybarnára - kb. 10 perc
6.közben a brokkoli-mártáshoz - mikor elkészült a brokkoli - adjuk hozzá a sörélesztőpelyhet, kevés növényi tejet, és botmixerrel turmixoljuk simára - még fűszerezhetjük, igazíthatunk az állagán
7.mikor mindennel elkészültünk, tálalhatunk is - mi közben egy rizst is főztünk hozzá
Hozzávalók:
4 nagy kalapú gomba, pl. Portobello - tönkjétől megfosztva
Páchoz:
1/2 kiskanál fokhagymapor
1 kiskanál vöröshagyma granulátum
1,5 cm-es friss gyömbér - lereszelve, vagy 1/4 kiskanál gyömbérpor por