RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát, majd adjuk hozzá az apróra vágott gombát, a fűszereket és főzzük addig fedő nélkül, míg elpárolog alóla a lé
- 2.keverjük össze egy tálban a kész gombát a főtt rizzsel, chiamaggal és hagyjuk kb. 10 percig állni
- 3.utána keverjük hozzá a csicseriborsólisztet, az apróra vágott friss petrezselyemet és dolgozzuk össze - kissé ragacsos, formázható masszát kell kapnunk - ha nem akarna összeállni, adjunk hozzá még egy evőkanál lisztet
- 4.nedves kézzel formázzunk belőle golyókat - nekünk 13 lett
- 5.forgassuk meg zsemlemorzsában őket
- 6.süssük őket aranybarnára - mi 15 perc alatt 180 fokon forrólevegős sütőben sütöttük, de hagyományos sütőben is lehet - sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 500 g gomba - apróra vágva
- 1 közepes (lila)hagyma - apróra vágva
- 3-4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
- 1 bögre (bögre=2,3 dl) főtt barna rizs
- só
- 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- 1-2 kiskanál szárított majoránna
- friss petrezselyemlevél
- 2-3 evőkanál csicseriborsóliszt /vöröslencseliszt
- 1 evőkanál chiamag / őrölt lenmag
- teljes kiőrlésű (gluténmentes) zsemlemorzsa