Recept megosztása

Gombás fasírt golyók

Fasírtból sosem elég. Ráadásul jó lehetőség elbújtatni benne az alapanyagokat. Most csicseriborsóból, gombából készítettünk egy nagyon finom változatot. A csicseriborsót más babfélére is lecserélhetjük.

16 kisebb golyó
60 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
  • 2.dinszteljük meg a hagymákat, majd a gombát egy kis sóval, borssal
  • 3.mindent tegyünk egy késes aprítóba, és turmixoljuk össze - ízlés szerint lehet teljesen pépesre, de hagyhatjuk egy kicsit darabosra
  • 4.nedves kézzel formázzunk golyókat a masszából
  • 5.kb. 20 perc alatt süssük készre, aranybarnára

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Gombás fasírt golyók?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 350 g megpárolt gomba
  • 1 közepes lilahagyma- szeletelve
  • 2 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 1 kis konzerv /1,5 bögre (bögre = 2,3 dl) főtt csicseriborsó, lecsepegtetve
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely - elhagyható
  • 2 teáskanál olasz fűszerkeverék (oregánó, bazsalikom, kakukkfű)
  • 1/4 teáskanál paprika
  • 1/4 teáskanál só
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 3/4 bögre (gluténmentes) zabpehely
  • 1/4 bögre mandulaliszt /darált mandula
  • pár fújás folyékony füst