Recept megosztása

Gombás-borsós csicseriragu

Gyorsan, egyszerűen elkészíthető ez a ragu. Mi rizzsel fogyasztottuk. (barna a teljes értékű)

5-6 adag
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát
  • 2.adjuk hozzá a gombát, fűszerezzük meg, hogy kiengedje a levét - azt is dinszteljük meg pár perc alatt
  • 3.tegyük hozzá a borsót - még gyorsabb, ha előtte kiolvasztjuk - és fedő alatt pároljuk puhára alacsonyabb fokozaton kb. 15-20 perc
  • 4.szórjuk meg a barnarizsliszttel, keverjük el alaposan, adjuk hozzá a főtt csicseriborsót, majd öntsük fel annyi növényi tejjel, hogy ellepje
  • 5.fedő alatt főzzük kb. 5-8 percig, hogy besűrűdjön
  • 6.tálaljuk főtt gabonával vagy krumplival

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Gombás-borsós csicseriragu?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 750 g gomba - 4-be vágva
  • 1 nagy fej lilahagyma - apróra vágva
  • 4-5 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 1,5 bögre (bögre=2,3 dl) fagyasztott borsó
  • 1,5 bögre főtt/konzerv csicseriborsó
  • bazsalikom
  • 1 evőkanál mindenmentes ételízesítő
  • 2 evőkanál barna rizsliszt
  • só /szójaszósz /tamari
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • kb.3 dl növényi tej
  • 2-3 evőkanál sörélesztőpehely
  • folyékony füst ízlés szerint - el is hagyható