Gombapástétom – majdnem májkrém

Ennek a pástétomnak nagyon emlékeztet az íze és az állaga a májkrémre. Néhány összetevőből gyorsan elkészíthető, főleg, ha van késes aprítónk. Kitűnő szendvicskrémnek, pirítóssal, vagy előételnek.

Táplálkozási információk

  • szénhidrát 10g
  • fehérje 6g
  • zsír 22g
  • adagonként 130kcal
4 személy
15 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.egy serpenyőben alacsony fokozaton pirítsuk meg a diót – folyamatosan kevergessük, nehogy megégjen – majd tegyük félre, vagy tegyük a késes aprítóba, ha bírja a hőt
  • 2.a hagymát süssük meg a sütőben sütőpapírra helyezve,olaj nélkül vagy forrólevegős fritőzben kb. 10 perc alatt – ez nagyon finom ízt ad a pástétomnak – de ha épp kényelmesebb hangulatunkban vagyunk, egy kis vízen/olajon (nem teljesértékű) pároljuk/pirítsuk meg a serpenyőben
  • 3.közben egy kis vízen pároljuk/ süssük meg a fokhagymát, gombát – tegyük hozzá a sót, borsot, rozmaringot, petrezselymet, és addig süssük, míg az összes víz elpárolog a gombából
  • 4.ha bírja a hőt az aprítónk, tegyük bele a gombát is, ha nem, várjunk,míg kicsit kihűl
  • 5.dolgozzuk pépesre a diót, gombát, és a többi hozzávalót ( folyékony füst, sörélesztőpehely) szakaszosan működtetve a gépünket (pulse funkció, ha van)
  • 6.fűszerezzük még, ha szükséges
  • 7.tegyük hűtőbe, hogy teljesen lehűljön és összeérjenek az ízek

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Gombapástétom – majdnem májkrém?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 2 bögrényi (bögre=2,3dl) (kb. 250g) csiperke gomba felszeletelve
  • 1 bögre dió – kisebb darabokra vágva
  • fokhagyma
  • 1 evőkanál friss rozmaring vagy fél evőkanál szárított
  • 2 evőkanál friss petrezselyem apróra vágva
  • bors
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely
  • pár fújás folyékony füst
  • 1 fej kis( lila)hagyma – nagyobb darabokra vágva