Recept megosztása

Gombaleves

Ezt a tartalmas levest ajánljuk ma Nektek. Gyorsan elkészül. Mi gluténmentes tollhegy tésztát főztünk hozzá, de lehet cérnametélttel, vagy bármi mással is fogyasztani.

4 személy
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.pároljuk, pirítsuk meg a hagymát olajon/vízen
  • 2.dobjuk hozzá a fokhagymát is, kicsit pároljuk át vele
  • 3.tegyük hozzá a répát, fehérrépát, gombát, kicsit süssük át
  • 4.öntsük fel a 1,5l vízzel, fűszerezzük
  • 5.mikor már majdnem teljesen megpuhultak a zöldségek, tegyük hozzá a borsót
  • 6.főzzük 5-10 percig, hogy a borsó is átfőjjön, megpuhuljon
  • 7.közben forraljunk egy másik edényben vizet, egy kis sóval, és főzzük meg a tésztát
  • 8.mikor minden elkészült, már tálalhatunk is

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Gombaleves?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 nagy fej hagyma apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 500g gomba szeletekre vágva
  • 4 nagy sárgarépa meghámozva, karikára vágva
  • 1 db fehérrépa meghámozva, karikákra vágva
  • 2 bögre (1 bögre =2,5dl) mirelit borsó
  • 1 evőkanál növényi olaj, aki használ, elhagyható
  • bors
  • kiskanál pirospaprika
  • babérlevél
  • petrezselyem zöld (lehetőleg friss)
  • negyed kiskanál gyömbér, kurkuma
  • 1,5l víz
  • 200g (kb. fél zacskó) teljes kiőrlésű barnarizs tészta, de más tészta is jó