Recept megosztása

Gombafejek töltve horror módra – véres szemek Halloweenre

Nem mindenki szereti gombát, de így hátha kedve támad megkóstolni… a vendégek rémisztgetésére is kitűnően alkalmas. Mi Halloweenre készítettük el, de másképpen tálalva az év bármelyik napján megállja a helyét az asztalon, mert nagyon finom. Egy krémes, fűszeres tofu-keverékkel töltöttük. Aki kerüli a szóját, készítheti puhára főtt, kicsit szétnyomkodott kölessel, rizzsel is.

12 db
35 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
  • 2.tisztítsuk meg a gombafejeket, távolítsuk el a tönköket
  • 3.a gombafejeket helyezzük egy tűzálló tálba
  • 4.turmixoljuk össze a tofut a fűszerekkel, citromlével
  • 5.cseppentsünk pár csepp balzsamecetet a gombafejekbe
  • 6.halmozzuk púposan rá a gombafejekre a tofus krémet kiskanállal
  • 7.helyezzük rá a csíkokra vágott kaliforniai paprikát / paradicsomot,(ezek lesznek az erek) majd végül egy karika fekete olivabogyót a közepébe- picit nyomjuk bele (ez lesz a szem közepe)
  • 8.tegyük a sütőbe 10-15 percre – hogy ráncosak legyenek a gombák
  • 9.már tálalhatjuk is

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Gombafejek töltve horror módra – véres szemek Halloweenre?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók - 12 darabhoz

  • 12 kis kalapú gomba - csiperke
  • 2 kis tömb (180g-os)(füstölt ) tofu
  • hagymapor, fokhagymapor
  • 1 evőkanál citromlé
  • só, bors, kurkuma
  • 3 evőkanál balzsamecet
  • zöld fűszerkeverék (oregánó, bazsalikom, kakukkfű)
  • vékony hosszúkás csíkokra vágott piros kaliforniai paprika/ paradicsom
  • fekete olivabogyó karikákra vágva