Recept megosztása

Gomba pörkölt / paprikás

Már nagyon sok féle ételt készítettünk gombából, de eddig a gombapaprikás kimaradt. Most ezt is pótoltuk.
Csicseriborsótésztát főztünk hozzá, és egy nagy salátával ettük. Így teljesértékűvé kerekítettük az ebédünket.

Tarts velünk a közösségi oldalakon!

Ne maradj le az új receptekről és az extra tartalmakról!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát egy kevés vízen
  • 2.szórjuk rá a pirospaprikát –közben húzzuk félre, nehogy megégjen – jól keverjük el
  • 3.tegyük hozzá egy kevés vizet, kb. fél decit, és forraljuk fel
  • 4.adjuk hozzá a gombát, a felkockázott paradicsomot, paprikát, öntsünk hozzá még egy dl vizet, fűszerezzük, majd fedő alatt főzzük közepes lángon kb. 10-15 percig, míg a gomba megpuhul
  • 5.ha szeretnénk, hogy egészen sűrű legyen a szaftja, fél dl vízben keverjük el a zabpehelylisztet, óvatosan öntsük a gombához, majd főzzük 10 percig, míg besűrűsödik

Hozzávalók

  • 35 dkg gomba darabokra vágva
  • 1-2 fej hagyma apróra vágva
  • 1-2 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 1 db paradicsom - felkockázva
  • 1 db paprika – kockára vágva
  • só, bors, 1 evőkanál pirospaprika, majoránna
  • 2 evőkanál zabpehelyliszt, ha krémesebb, sűrűbb szaftra vágysz, de el is hagyható