Recept megosztása

Gluténmentes, vegán krumplis pogácsa

Nem egyszerű pogácsát alkotni, főképp ha a cél #gluténmentes #élesztőmentes és #olajmentes. Ne is várja senki a hagyományos pogácsa állagot, de cserébe sikerült egy finom, egészséges, rágcsát alkotnunk, amely gluténmentes, kölesmentes, olajmentes, élesztőmentes. Ráadásul olyan alapanyagokból készült, melyek talán mindenkinek vannak otthon. A rizslisztet mi is kávédaráló segítségével állítottuk elő.

4 személy
50 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.készítsük el a krumplipürét- tegyük fel főni a kockára vágott krumplit vízben, és főzzük puhára – kb.15 perc – minél kisebbre vágjuk, annál hamarabb megfő
  • 2.mikor megfőtt, szűrjük le – de ne öntsük ki a főzőlevet
  • 3.melegítsük elő a sütőt 200 fokra
  • 4.még melegen törjük teljesen pépesre a krumplit, és keverjük össze a többi hozzávalóval (kivéve a főzőlevet, a ketchupöt és a szórásra szánt magokat)
  • 5.tegyünk hozzá pár kanál főzőlevet, hogy kellemes, gyúrható állagú tésztát kapjunk – kanalanként érdemes adagolni
  • 6.szilikon lapon liszt nélkül ki tudjuk nyújtani - kb. 1 cm vastagra
  • 7.késsel rácsozzuk be a tetejét
  • 8.szaggassuk ki a pogácsákat és helyezzük sütőpapírral kibélelt tepsire
  • 9.kenjük le felvizezett ketchuppel a tetejüket – ebbe beleragadnak a magok
  • 10.szórjuk meg a magokkal
  • 11.helyezzük sütőre kb. 10-15 percre – figyeljük, ne égjenek meg
  • 12.süssük aranybarnára, majd vegyük ki

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Gluténmentes, vegán krumplis pogácsa?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók - kb. 36 db pogácsához

  • 1 bögre (bögre 2,5dl) főtt, összetört krumpli
  • 3-4 evőkanál főzőlé (amiben a krumpli főtt)
  • 1 bögre barnarizsliszt
  • 1 púpos evőkanál csicseriborsóliszt
  • 2 evőkanál őrölt lenmag
  • 1-2 evőkanál (gluténmentes) sörélesztőpehely – el is hagyható
  • kiskanál almaecet
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • fűszerek: só, bors, kis kömény, fokhagymapor, füstölt pirospaprika
  • magok a szóráshoz
  • 1-2 evőkanál ketchup