Recept megosztása

Gluténmentes egyszerű rétes

Ünnepi alkalmakra is tökéletes ez a desszert. Igazából csak a töltelékkel kell kicsit bíbelődnünk, a többi gyerekjáték.

Mi rizslappal helyettesítettük a réteslapot (nem teljes értékű), de persze akinek nem fontos a gluténmentesség, teljes értékűség, használhat bolti réteslapot is.

Egy kicsit különlegesebb töltelékeket készítettünk, hogy még ünnepibb legyen a hangulat. (A maradék tölteléket pohárdesszertként el tudjuk fogyasztani.)

 

3 tekercs
40 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.készítsük el a töltelékeket - mi csak összekevertük a köles túrót párolt almával, illetve az almát dióval, reszelt narancs héjjal, narancslével, kis zabpehellyel
  • 2.fogjunk 6-8 kis rizslapot tekercsenként - attól függően milyen hosszút szeretnénk
  • 3.szilikonos lapra helyezzük őket egyenként el őket - mártsuk be előtte őket egy pár másodpercre meleg vízbe, majd tegyük őket kis átfedéssel egymás mellé és alá (2*3 sorba) - így kb. egy téglapot kapunk - akkor jó, ha megpuhulnak a lapok, kicsit ráncosak lesznek
  • 4.szórjuk meg kevés zabpehellyel, majd oszlassuk el a tölteléket rajta - ne túl sokat, nehogy szétrepedjen, - a hozzánk közel eső szélén, a szélétől kb. 5 centire, és a két rövidebb szélén is pár centit hagyjunk ki
  • 5.hajtsuk rá a hozzánk közel eső szélét a töltelékre, majd a szilikonos lap segítségével hengergessük fel, hogy egy hosszú tekercset kapjunk - ahogy emeljük a szilikon lapot, magától szépen felgöngyölödik
  • 6.kicsit igazgassuk el, a végeit gyűrjük be, hogy ne folyjon ki a töltelék
  • 7.helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, felvizezett cukormentes lekvárral /frissen facsart narancslével kenjük le, hogy olajmentes legyen
  • 8.süssük 180 fokon légkeveréssel aranybarnára - kb. 20 perc volt nekünk

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Gluténmentes egyszerű rétes?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 18 db rizslap (6 db tekercsenként)
  • Túrós-almás töltelékhez:
  • 1-2 bögre (bögre=2,3 dl) mazsolás kölestúró
  • 1-2 bögre fahéjas párolt alma
  • Almás-diós töltelékhez:
  • 2-3 bögre fahéjas - mazsolás párolt alma
  • 1/2-1 bögre darált dió
  • 1 narancs reszelt héja, 1/2 narancs leve
  • ha nagyon nedves, néhány evőkanál (gluténmentes) zabpehely
  • Szóráshoz: apró szemű (gluténmentes) zabpehely
  • Kenéshez: narancslé vagy felvizezett lekvár alaposan elkeverve