RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.készítsük el a töltelékeket - mi csak összekevertük a köles túrót párolt almával, illetve az almát dióval, reszelt narancs héjjal, narancslével, kis zabpehellyel
- 2.fogjunk 6-8 kis rizslapot tekercsenként - attól függően milyen hosszút szeretnénk
- 3.szilikonos lapra helyezzük őket egyenként el őket - mártsuk be előtte őket egy pár másodpercre meleg vízbe, majd tegyük őket kis átfedéssel egymás mellé és alá (2*3 sorba) - így kb. egy téglapot kapunk - akkor jó, ha megpuhulnak a lapok, kicsit ráncosak lesznek
- 4.szórjuk meg kevés zabpehellyel, majd oszlassuk el a tölteléket rajta - ne túl sokat, nehogy szétrepedjen, - a hozzánk közel eső szélén, a szélétől kb. 5 centire, és a két rövidebb szélén is pár centit hagyjunk ki
- 5.hajtsuk rá a hozzánk közel eső szélét a töltelékre, majd a szilikonos lap segítségével hengergessük fel, hogy egy hosszú tekercset kapjunk - ahogy emeljük a szilikon lapot, magától szépen felgöngyölödik
- 6.kicsit igazgassuk el, a végeit gyűrjük be, hogy ne folyjon ki a töltelék
- 7.helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, felvizezett cukormentes lekvárral /frissen facsart narancslével kenjük le, hogy olajmentes legyen
- 8.süssük 180 fokon légkeveréssel aranybarnára - kb. 20 perc volt nekünk
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 18 db rizslap (6 db tekercsenként)
- Túrós-almás töltelékhez:
- 1-2 bögre (bögre=2,3 dl) mazsolás kölestúró
- 1-2 bögre fahéjas párolt alma
- Almás-diós töltelékhez:
- 2-3 bögre fahéjas - mazsolás párolt alma
- 1/2-1 bögre darált dió
- 1 narancs reszelt héja, 1/2 narancs leve
- ha nagyon nedves, néhány evőkanál (gluténmentes) zabpehely
- Szóráshoz: apró szemű (gluténmentes) zabpehely
- Kenéshez: narancslé vagy felvizezett lekvár alaposan elkeverve